regnr.as - se hvem eier bilen i kjøretøyregisteret Bilregisteret

Når må jeg bytte til vinterdekk

BLOGG ARTIKKEL
Når må jeg bytte til vinterdekk

Vinterdekk er spesialdesignet og tilpasset vinterforholdene. Disse dekkene er mykere, og når det er is eller snø på veiene, fester de seg lettere til bakken og muliggjør enklere og raskere stopp av kjøretøyet ved bremsing. De er gjenkjennelige ved skiltene M + S og symbolet på fjellet med tre topper med et snøfnugg, hvis offisielle navn er 3PMSF.

Gode dekk er viktige. De er de eneste tingene som er i kontakt med veien til enhver tid, uansett hvilket terreng du kjører gjennom. Om vinteren må du også bytte til slitebaner med mindre grep - de lar dekkene glide over grus og andre terreng.
Det samme prinsippet gjelder for bilens dekk. Det er opp til deg som sjåfør å sørge for at bilen din er i god stand, men er du ute når det er på tide med vinterdekk?

Hvilke dato gjelder for bytte til vinterdekk?

Hvis du har piggfrie vinterdekk, er det ingen frister eller spesifikke datoer knyttet til bruken. Statens vegvesen har imidlertid satt et krav om at dekkene på vanlige personbiler må ha en mønsterdybde på minst tre millimeter om vinteren og da er ikke sommerdekk tilstrekkelig.

Det er viktig med riktige felge- og dekkdimensjoner. Sjekk dine dekkdimensjoner, standard felg, eieropplysninger og mye mer på bilregnr.info.

Vintersesongen starter 1. november, og du kan bytte til vinterdekk allerede i september. På den måten, hvis veiforholdene ikke tillater endring, vil du ha dekk som er forberedt på kulden. Med andre ord, bruk dømmekraften din og ta en avgjørelse som er trygg for dine behov. Er du føre var og skifter dekk i god tid, kan du dessuten bidra til å unngå kaoset som ofte oppstår ved første snøfall.

Trenger du nye dekk til bilen din?

Det er viktig å sørge for at dekkene er i god stand og har påkrevd mønsterdybde. Hos dekk.eu får du i tillegg 20% rabatt på bestillingen.

Finn bilen her